5 bästa tipsen för att maxa ditt MässING

5 bästa tipsen för att maxa ditt MässING

Hur får man egentligen ut så mycket som möjligt från MässING? Det kan vara svårt att under mässan tänka på allt, därför kan det vara bra att komma förberedd. Här är de 5 bästa tipsen vi har som du borde tänka på inför och under mässan!

1 Läs på om företagen

Att komma påläst vad företaget gör dig helt klart till en attraktiv kandidat! På www.massing.se/student/arets-massa/ hittar du information om alla företag som deltar under mässan. Innan mässan kan det vara bra att ha kollat igenom listan och läst vad just de kan erbjuda dig! Hittar du något extra intressant företag så kan du även prova att hitta mer information på deras hemsida.

2 Uppdatera ditt CV eller profil på LinkedIn

Känner du att ett företag verkar intressant? Då kan det vara smidigt att ha med ditt CV eller ha din LinkedIn-profil redo så du direkt kan lämna det till dem. Det kan även vara ett bra stöd för att komma ihåg alla erfarenheter du fått under åren!

3 Glöm inte byta kontaktuppgifter

På MässING så får du ofta en utmärkt kontaktväg in till företaget, utanför de vanliga rekryteringsvägarna. Glöm därför inte att byta kontaktuppgifter så att du kan skicka till dem när arbete eller examensarbete blir aktuellt; eller att de kan kontakta dig när de behöver en ny kollega!

4 Våga prova något nytt

Bara för att ett företag inte arbetar just inom det området du utbildar dig i eller är intresserad av betyder det inte att de inte kan ha något som passar dig. Prova att fråga om det kan finnas tjänster som matchar just det du kan!

5 Fråga efter karriärsmöjligheter inom företaget

Något som är lätt att missa när man letar arbete är att se vilka möjligheter du har att utvecklas i företaget!. Det kan därför vara ett perfekt tillfälle att under MässING fråga! Kanske kan det vara det avgörande vilket företag du tycker är mest intressant?

Vi från projektgruppen 2022 hoppas att alla tipsen kommer till god nytta när du minglar med företagen,
ses på MässING 2022!